Over de osteopaat

Paul Janssens

Paul Janssens

Osteopaat D.O.-MRO

Hallo! Mijn naam is Paul Janssens en ik ben werkzaam als osteopaat in Amsterdam en Almere. Als osteopaat kan ik dagelijks met plezier en passie aan de slag, want er gaat niets boven het verhelpen van lichamelijke klachten waardoor (weer) een pijnvrij en actief leven geleefd kan worden.

Na het behalen van mijn vwo-diploma, en een wereldreis van een jaar, heb ik in Amsterdam aan het College Sutherland de 6-jarige HBO+ opleiding tot osteopaat gevolgd en succesvol afgerond. De opleiding tot osteopaat is een deeltijds opleiding. Dit bood mij de kans om, naast mijn studie, een carrière op te bouwen in het bedrijfsleven. Zo heb ik verschillende management functies met plezier mogen vervullen. Mijn passie blijft echter het werken met mens en welzijn, waardoor ik in 2013, direct na het afronden van de opleiding, aan de slag ben gegaan als osteopaat.

Tijdens de opleiding Osteopathie heb ik een breed scala aan behandelmethoden geleerd om diverse klachten te behandelen. De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met het behandelen van chronische klachten zoals bv. lage rugpijn, nekpijn en hoofdpijn. Via nascholingscursussen ben ik verder gespecialiseerd in het behandelen van sport gerelateerde klachten/blessures. Door de osteopathische benadering van het lichaam toe te passen is zowel behandeling van bestaande blessures mogelijk als ook preventieve behandeling om het lichaam (top)fit te houden.