Kosten osteopathie

In onderstaand overzicht staan de kosten van een consult osteopathie vermeld per locatie. Het tarief is afhankelijk van de locatie en van de duur van het consult. Een volledig consult duurt 60 tot 75 minuten, een baby/kind consult 45 tot 50 minuten en een mini-consult duurt 30 minuten.

Wanneer een mini-consult?

Het eerste consult dient veelal een volledig consult te zijn van 60-75 minuten. Een vervolgconsult kan een mini-consult zijn wanneer het behandelplan is opgesteld en de aard van de klacht(en) dit toelaat. Dit verschilt per cliënt, waardoor het altijd raadzaam is om het inplannen van een mini-consult af te stemmen met de osteopaat. Het mini-consult kan voor volwassenen, kinderen én baby’s geschikt zijn.

Hoe vindt vergoeding osteopathie plaats?

Osteopathie wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed, maar vanuit de aanvullende verzekering. Bij de meeste zorgverzekeraars valt het onder de alternatieve geneeswijzen. Sommige zorgverzekeraars vergoeden Osteopathie echter onder de naam beweegzorg. Kijk hier voor een overzicht van de vergoedingen per zorgverzekeraar.