Kosten osteopathie

De locatie en de duur van een consult zijn bepalend voor welke kosten osteopathie met zich meebrengt. In onderstaand overzicht staan de kosten van een consult osteopathie vermeld per locatie. Een volledig consult duurt max. 50 minuten, een baby/kind consult max. 45 minuten en een kort consult duurt 25 minuten.

 

Wanneer een kort consult?

Het eerste consult dient altijd een volledig consult te zijn voor zowel volwassenen als baby’s en kinderen. Een vervolgconsult kan een kort consult zijn wanneer het behandelplan is opgesteld en de aard van de klacht(en) dit toelaat. Dit verschilt per cliënt, waardoor het altijd raadzaam is om het inplannen van een kort consult af te stemmen met de osteopaat. Een kort consult is geschikt voor alle leeftijden.

 

Hoe vindt vergoeding osteopathie plaats?

Osteopathie wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed, maar vanuit de aanvullende verzekering. Bij de meeste zorgverzekeraars valt het onder de alternatieve geneeswijzen. Sommige zorgverzekeraars vergoeden osteopathie echter onder de naam beweegzorg. Kijk hier voor een overzicht van de vergoedingen per zorgverzekeraar.

Tarieven osteopathie Almere

Tarieven osteopathie Amsterdam