Top 3 beste zorgverzekeraars voor Osteopathie

door dec 13, 2017

In deze post zullen we onderzoeken wat de top 3 beste zorgverzekeraars voor Osteopathie in 2018 is. Eerst even de basis in het kort over overstappen/wijzigen van zorgverzekering.

Hoe werkt overstappen?

In Nederland kan je 1 keer per jaar overstappen van zorgverzekering. Je kan je zorgverzekering uiterlijk wijzigen tot en met 23:59 uur op 31 december 2017. Je hebt dan nog steeds een wettelijke bedenktijd hebt van 14 dagen, de zogenaamde koop op afstand, waarbij je kosteloos van de overstap af kan zien.

Wat is de overstapserice?

Alle zorgverzekeraars bieden een overstapservice: de nieuwe zorgverzekeraar zorgt ervoor dat de oude zorgverzekering opgezegd wordt.  Je hoeft je in de praktijk dus alleen aan te melden bij een nieuwe zorgverzekering en niet af te melden bij je oude zorgverzekering. Je oude zorgverzekering (dekking en premiekosten) lopen t/m 31 december 2017 en je nieuwe zorgverzekering gaat in op 1 januari 2018.

Hoe wordt Osteopathie vergoed?

Osteopathie wordt niet vanuit de basisverzekering vergoedt maar vanuit een aanvullend pakket. In totaal zijn er in Nederland 24 zorgverzekeraars. Zij vergoeden allemaal Osteopathie vanuit een aanvullend pakket, met uitzondering van de Hema. Het verschilt per zorgverzekeraar wat, hoeveel en tegen wat voor een premie ze Osteopathie vergoeden. De verschillen zijn enorm: van min. 25 euro per consult tot gehele vergoeding. Het uitzoeken waard dus!

Top 3 beste zorgverzekeraars voor Osteopathie

Om te bepalen welke zorgverzekeraars Osteopathie het best vergoeden, zijn er een aantal uitgangspunten te bepalen zoals o.a. duur van het consult en de kosten van het consult. Om tot een evenwichtige vergelijking te komen hebben we één top 3 beste zorgverzekeraars voor een volledig consult en één top 3 beste zorgverzekeraars voor een half consult samengesteld.

 

2. ONVZ Benfit

22,88/Maand
  • € 500 per jaar (voor Osteopathie)
  • Geen dag -of consult limiet

3. UMC Extra 2

19,50/Maand
  • Let op!: deze verzekering is alleen beschikbaar voor medisch personeel!
  • € 500 per jaar (voor Osteopathie)
  • Geen dag -of consult limiet